Egerszeginfo logo

Hírek

2015.10.09

Hull az elsárgult levél? Fizess!


Érdekes, tanulságos bejelentéssel fordulnak sajtóhoz a társasházak képviselői, lakói. A korábbi gyakorlathoz hasonlóan szeretnék összegyűjteni a társasházuk közelében lévő parkok fáiról lehullott lombokat, ágakat. A Városgazdálkodási Kft. ehhez „segítségül” közel 4.000 Ft-ért biztosítana nagyméretű lombzsákokat.

Twitter
Hihetetlennek tűnő a történet, sajnos azonban igaz!
Hosszú évek gyakorlata volt, hogy a társasházi tulajdonosok ősszel a házuk környezetében lévő ligetes, parkos területen társadalmi munkában, összegereblyézték a lehullott leveleket, majd a Városgazdálkodási Kft portáján átvehető nagyméretű fehér zsákokba helyezték és kérték annak elszállítását.

Nos, az idén ezért fizetni kell, keményen. Nyomdafestéket nem tűrő nyilatkozatokat hallottunk.

„Finomítva”:

-          „ nem elég, hogy a város közterületének rendezettebbé tételét elvégezzük az illetékesek helyett, még mi fizessünk?”

-          „tudjuk, hogy a társasházunk környezetének 4 m-es körzetében az önkormányzati rendelet értelmében kötelesek vagyunk rendet tartani, hát majd közterületi részen hagyjuk az összegyűjtött leveleket.”

A költői kérdés már csak az, hogy ki, kivel „levelezzen”?

Az önkormányzat „köldökzsínorján függő” cégek így akarják kiegészíteni megtépázott költségvetésüket?

Az egykori „virágos Zalaegerszeg” szlogen átalakul „lombfedte Egerszeggé”?

A társasházak lakó remélik, hogy mire igazán „hull az elsárgult levél, sír a fáradt őszi szél” ingyenesen is zsákba kerülnek a lehullott lombok!
Forrás: Egerszeginfo szerkesztőség

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. július
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat