Egerszeginfo logo

Hírek

2015.08.26

Ismét működik a Google térképszerkesztő


Visszatért a májusban lekapcsolt Google Map Maker, azaz a keresőóriás térképszerkesztője, amellyel bárki hozzáadhat vagy szerkesztheti a meglévő objektumokat - boltokat, üzleteket, utcákat, tereket, földutakat, folyókat, zöldövezeteket -, melyek nem vagy nem helyesen szerepelnek a térképen, illetve kiegészítésre szorulnak.
Twitter
Az idei év legfurább történése volt, amikor a Google lekapcsolta a térképszerkesztőt. A Map Maker most újdonsult rendszerrel, szigorúbb szabályokkal, de visszatért.
A Map Maker múlt héten már újraindult hat országban, most pedig újabb 44 országgal, köztük az Egyesült Államokkal, Nagy-Britanniával és hazánkkal bővült a lista.

Ha valaki nem biztos benne, hogy egy adott országban elérhető-e a szolgáltatás, menjen fel a térképszerkesztő oldalára, és gépelje be az ország nevét. Ezután egy üzenetet kap: vagy újranyitott, vagy még nem a Map Maker.

De miért is kellett ideiglenesen leállítani a cégóriás virtuális térképszerkesztőjét? Az ok: vandalizmus. Egyre többen találták jó viccnek, hogy mindenféle oda nem illő dolgokat rajzoljanak a Google Térképre.

Tavasszal Pakisztánban tűnt fel egy Apple-logót levizelő Android-baba, korábban pedig így került egy Edward's Snow Den nevű kis bolt a Fehér Ház területére.

Hogy el tudják kerülni a további incidenseket, májusban leállították a szerkesztőt. Akkor még nem lehetett tudni, hogy csupán eltakarítják az oda nem illő elemeket a térképről, vagy a teljes rendszert alakítják át a későbbi botrányok megelőzése érdekében.

Most viszont szigorított ellenőrző rendszerrel tértek vissza. Minden egyes országban regionális vezetőket választanak ki, akik moderálják a többi szerkesztő által javasolt módosításokat, így azok átmennek egy szűrőn, mielőtt élesen kikerülnének a Google Térkép felületére.

Bárki jelentkezhet helyi vezetőnek, ehhez fontos, hogy jó kartográfus/szerkesztői képességekkel bírjunk, és elkötelezettek legyünk a Map Maker közösség iránt, fogalmazott a Google Maps csapat nevében Pavirthra Kanakarajan.

Hozzátette, amint a többi országban is kiválasztanak ilyen felelős szerkesztőket, ott is visszaállítják a szolgáltatást.
Forrás: Origo

Szóljon hozzá...


Programajánló

2020. október
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat