Egerszeginfo logo

Hírek

2013.01.03

La Mancha Lovagja a Színházban


A La Mancha Lovagja című zenés színművet tűzi januári műsorára, Pinczés István rendezésében a Hevesi Sándor Színház társulata. A zenés drámát többnyire akkor veszik elő a színházi szakemberek, amikor az embereknek tanácsra, biztatásra van szükségük, hogy hinni tudjanak abban: a gyermekeinknek, unokáinak jobb lesz a világ.
Twitter
Ezt nyilatkozta Pinczés István az MTI-nek. Cervantes nyitott szemmel járt a világban és azt látta, hogy az emberek nem tartják be a jog, a morál, a becsületesség, a tisztesség követelményeit – idézte fel a darab történetét Pinczés István. Cervantest és szolgáját koholt vádak alapján börtönbe vetették, mert “ujjat húzott a hatalommal”, ezzel szemben a valódi bűne az volt, hogy túl jó író, költő volt, társadalomkritikai megjegyzéseivel veszélyeztette a fennálló rendet – magyarázta a rendező.

A börtönbe vetett írónak fogolytársai között kell megvédenie az igazát. Improvizált színházi előadás keretében a “búsképű lovag” történetének kulcsjeleneteit adta elő, a maszkos, kosztümös játékba bevonta rabtársait is, érzékeltetve, hogy az igazságtalanság, a kapzsiság irányítja a világot. Pinczés István szerint a darab végső tanulsága, hogy küzdeni kell, mert az embereknek joguk van egy jobb életre. Hozzáfűzte, a musicalt sok-sok humorral fűszerezve mutatják be, a komoly, mély emberi gondolatokat szórakoztató, humoros színházi előadáson keresztül közvetítik a nézőknek. A foglyok – csalók, rablók, gyilkosok, a koholt vádakkal börtönbe vetett politikai elítéltek – egy földalatti kőbarlangban várnak az inkvizíció ítélethirdetésére.

A musicalt Miguel de Cervantes több mint négyszáz évvel ezelőtt megírt regénye alapján Dale Wasserman szövegkönyvíró, Mitch Leigh zeneszerző és Joe Darion dalszövegíró munkája alapján állították színpadra Blum Tamás fordításában. Cervantes szerepében Szakály Aurélt láthatja a közönség, Sancho Panza, a szolgája pedig Hertelendy Attila. A főbb szerepeket Misurák Tünde, Magyar Cecília, Kanda Pál, Bálint Péter, Bellus Attila, György János, Gulyás Hermann Sándor, Andics Tibor és Kató Balázs játssza. A díszletet Takács Lilla, a jelmezeket Húros Annamária tervezte. A zalaegerszegi produkció koreográfusa Stefán Gábor.
Forrás: MTI

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. május
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat