Egerszeginfo logo

Hírek

2015.06.25

Bombariadó a Zalaegerszegi Törvényszéken


Tegnap, nem sokkal 11 óra előtt egy ismeretlen személy telefonált a Zalaegerszegi Törvényszékre,  s közölte: bombát helyezett el az épületben. A tűzszerészek átvizsgálták az épületet, de nem találtak robbanószerkezetet. A dolgozók 13:15 után térhettek vissza az épületbe.
Twitter
„Bombát helyeztem el az épületben, s az 10 perc múlva robban...” - mondta a telefonáló, majd bontotta a vonalat. A bírósági központi telefonszámára  10:51 perckor  érkezett  hívást követően a  biztonsági szolgálat kiürítette a törvényszék, illetve járásbíróság épületét, s értesítette a rendőrséget.

A riadó miatt több tárgyalást is félbe kellett szakítani. A törvényszéken és a járásbíróságon négy-négy, a közigazgatási és munkaügyi bíróságon egy ügyet érintett azt eset. A tárgyalás folytatásról az egyes bírók döntöttek: az ügyek részét elnapolták, de amennyiben lehetőség volt rá, a tárgyalásokat az épületzár feloldása után folytatták.

A közveszéllyel fenyegetést a törvény bünteti. „Aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta.” - áll a 2013. július 1. napjától hatályos Büntető Törvénykönyvben.

A fotó illusztráció!

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat