Egerszeginfo logo

Hírek

2015.04.15

Xanax-szal kábította el áldozatait


Xanax-ot kevert áldozatai italába B. János, s mikor azok a nyugtatótól elbódultak, kirabolta őket. A férfit I. fokon 7 év 6 hónap fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Zalaegerszegi Járásbíróság. Ezen ítéletet hagyta helyben a másodfokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék, így az jogerőre emelkedett.
Twitter
A vádlott 2013 decemberében egy zalaegerszegi panzióban lakott, s pénze nem lévén elhatározta, hogy nyugtatóval kevert itallal kínál embereket és kifosztja őket. Első áldozatával 2013. december 20-án találkozott a zalaegerszegi vasútállomáson, s rövid beszélgetés után sörözni hívta a férfit. Az italozás közben a vádlott a nála lévő, korábban Xanax-szal kevert tömény szesszel is megkínálta alkalmi ismerősét. Mikor a presszóból tovább indultak, a sértett bódult állapotba került, s leült egy padra, majd rövidesen elaludt. A vádlott ezt kihasználva elvette az értékeit: 8.000 Ft készpénzt és egy kb. 1.000 Ft-ot érő telefont zsákmányolt, valamit a sértett iratait, bankkártyáját tartalmazó táskáját is elvitte. (Ezeket később egy szemetesbe dobta.)

Két nap múlva egy megyeszékhelyi telefonos szaküzletbe tért be a vádlott, s szintén Xanax-szal kevert kávéval kínálta az üzletvezetőt, aki nem sokkal később rosszul lett, és mindenkit kiküldött az üzletből. A vádlott viszont meggyőzte, hogy engedje őt vissza, majd fellökte a sértettet, aki elesett, és elvesztette az eszméletét. A helyzetet kihasználva a vádlott a sértett zsebéből 117.000 Ft-ot tulajdonított el.

A Zalaegerszegi Járásbíróság 2014. november 18-án hozott I. fokon ítéletet az ügyben: B. Jánost 2 rendbeli rablás bűntettében, 1 rendbeli készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségében, illetve 1 rendbeli okirattal visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek, s ezért őt a bíróság, mint többszörös visszaesőt, halmazati büntetésül 7 év 6 hónap fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte, s 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, ezért került az ügy 2015. április 14-én a Zalaegerszegi Törvényszék elé. A törvényszék tanácsa nem látva módot az enyhítésre, helybenhagyta az I. fokú ítéletet.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. május
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat