Egerszeginfo logo

Hírek

2015.04.07

Kamattámogatással segíti a város a kis- és közepes vállalkozásokat


Kamattámogatással segíti Zalaegerszeg önkormányzata és a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a mikro-, kis- és középvállalkozásokat. Az együttműködésről szóló szerződés ünnepélyes aláírásán részt vett Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár is.
Twitter
A mikro- és a kisvállakozásoknak a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 3,9 százalékos kamattal nyújtja a kölcsönt. Ehhez az önkormányzat 2 százalékos kamattámogatást ad, így mindössze 1,9 százalék lesz a tényleges kamat. A fiatal vállalkozóknak több, 3 százalékos támogatást ad az önkormányzat, így esetükben már az 1 százalékot sem éri el a kamat. A program támogatja a zalaegerszegi vállalkozásoktól történő beszerzéseket is. Ez a harmadik konstrukció. Itt az alapkamat 4 és fél százalék, amely a 3 százalékos önkormányzati támogatással másfél százalékot jelent.

Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár azt mondta úgy reméli, hogy az országban egyedülálló kezdeményezés hatására fejlődhetnek a helyi vállalkozások és több fiatal kezdheti el gazdasági tevékenységét.

A mikro- és kisvállalkozások 1 és 10 millió forint közötti összegre pályázhatnak a program keretein belül. Balaicz Zoltán zalaegerszegi polgármester szerint ez a lehetőség éppen azoknak a vállalkozásoknak segít, akiknek nehéz bővíteniük.

A tervek szerint a helyi önkormányzat a vállalkozásfejlesztési alapítvánnyal egy fejlesztési irodát is létrehoz, amely az európai uniós pályázatok elérésében is segíti majd az ügyfeleket.
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. április
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat