Egerszeginfo logo

Hírek

2012.12.19

Jó munkához idő kell!


Sok-sok zalaegerszegi utazó várja a bejelentést, hogy teljes szélességében és korlátozás nélkül járható a 76-os főút Egerszeg és Szentgyörgyvár közötti szakasza. Évek óta készül a közel 30 km-es útszakasz, rengeteg boszúságot okozva a Budapestre utazóknak. Már látszik a fény az "alagút végén".

Twitter
Sajtótájékoztatón bejelentették, hogy befejeződött a 76-os főút Szentgyörgyvár és Zalaegerszeg közötti szakaszának felújítása. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában 27 kilométer hosszon újult meg a szakasz. A kivitelezés összege nettó 4,5 milliárd forint, ebből 15 százalék az operatív programon belüli hazai forrás, 85 százalék pedig uniós támogatás.

Noha a szakaszon még kint vannak a negyvenes sebességkorlátozó táblák, a sajtótájékoztatón elhangzott: a forgalomkorlátozás már csak a padka igazítása miatt van. A hónap végére a tiltó táblákat is leveszik.
Manninger Jenő a Zala Megyei Közgyűlés elnöke azt mondta: a fejlesztéssel korszerűbb közlekedési feltételeket teremtettek és gördülékenyebbé válik a forgalom.
A 76-os felújításával rövidebb idő alatt lehet eljutni Budapestre is. Dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár szerint ez a helyi gazdaság szempontjából is fontos.
Az államtitkár a további fejlesztésekről is beszélt. Bejelentette: folytatódik a 76-os út átépítése Zalaegerszeg és Körmend között.
A helyi gazdaság szereplői számára ezzel megnyílik az út a nyugat-európai piacok felé- hangsúlyozta Gyutai Csaba Zalaegerszeg polgármestere.
A 76-os jelenlegi szakaszának végleges műszaki átadása 2013. második negyedévében várható.

A nyilatkozatokról készült videók az alábbi linken nézhetők.

Fotó: Seres Péter
Forrás: Zalaegerszeg.hu

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat