Egerszeginfo logo

Hírek

2014.12.03

Tíz éve szentelték fel a kertvárosi templomot


Ünnepi szentmisét tartott a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia, a kertvárosi templom felszentelésének 10. évfordulója alkalmából. A közös imádkozás mellett hálát adtak Jézus Krisztusnak, és köszöntet mondtak mindazoknak, akiknek a segítségével megépült a templom, és mai napig részesei a hitközség tevékenységeinek.
Twitter
Az ifjúsági közösség tagjai a fiatalság nevében köszöntötték Veres András megyéspüspököt, és elmondták, hogy milyen élményekkel gazdagodtak az elmúlt években.A megyéspüspök elmondta, minden közösség lételeme az, ha együtt tud lenni, és együtt tud ünnepelni. Úgy fogalmazott, ezek a közös ünnepek segítik a hitben való és az egyházhoz való tartozás erősödését.

Kürnyek Róbert kertvárosi plébános azt mondta, hogy a 10 év minden pillanatát nehéz lenne felidézni Stróber László esperes-plébános nélkül, hiszen ő volt az, aki nélkül a templom nem épült volna meg. A plébános azt mondta, hogy nincs ünneplés meglepetés nélkül. A jubileum alkalmából minden hívő emlékképet kapott, amely a templomot ábrázolja. Elkészült a plébánia első falinaptárja is, amely az elmúlt másfél év eseményeit tartalmazza, valamint az első évkönyv is, amelyben a plébánia közösségei is bemutatkoznak. Ezekből is kapott mindenki.

A Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia élen jár a városban a fiatalok és idősek megszólításában és a közösséghez való csatlakozás megkönnyítésében. Szerveztek orgonahangversenyt, idén házasodtak találkozóját, innen- és túl verses estet és sok-sok egyéb közösségmegtartó rendezvényt.

A plébánia legközelebbi programjairól, rendezvényeiről az alábbi linken olvashatnak.

Fotó: Seres Péter
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat