Egerszeginfo logo

Hírek

2014.12.02

A hétvégén mézfesztivált rendeznek a sportcsarnokban


A magyar mézek legjavával, szakmai előadásokkal, mézszépségversennyel és a hazai mézlovagrendek felvonulásával várja december 6-án és 7-én a közönséget a XI. Kárpát-medencei Mézfesztivál és Termelői Vásár. A rendezvényt ezúttal új helyszínen, a Városi Sportcsarnokban tartják.

Twitter
Magyarországon a teljes lakosság csupán 50 deka mézet fogyaszt évente, pedig a Kárpát-medencében világviszonylatban is kiváló minőségű méz készül. Ahogy Vigh László országgyűlési képviselő kiemelte, a XI. mézfesztivál arra is felhívja a figyelmet, hogy a hazai méhészeti kultúra a gazdaságnak is szerves része.

A mézfesztivált most a Városi Sportcsarnokban rendezik. Ennek oka, hogy a programsorozat kinőtte a korábbi helyszíneket. A rendezvény egyik kiemelkedő eseménye a mézlovagrendek felvonulása lesz, mondta Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere.

A két napos fesztivált a Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete rendezi. Elnökük Czémán László elmondta, a szervezet a méz mellett a hazai, zalai termelők portékáit is igyekszik népszerűsíteni.

A rendezvény a család minden tagjának kínál programokat, hiszen a szakmai előadások mellett közel 40 kiállító, gasztronómiai bemutatók és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket.
Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat