Egerszeginfo logo

Hírek

2014.10.21

"Adjátok meg a császárnak, ami a császáré - az Istennek pedig, ami az Istené!"


A vasárnapi templomban hirdetett evangéliumban az adófizetésről volt szó. Jézus okos gondolata sok hívő embert elgondolkodtatott. Magyarországon borzasztó az adórendszer és az adózási morál. Egyre több értelmiségi és hozzáértő igyekszik mozgalmat indítani ennek megváltoztatásáért. Az iWiW alapítója szerint a pártokat rá kell venni arra, hogy csökkentsék az adókat, az embereket pedig arra, hogy rendesen befizessék őket. Várady Zsolt önmagát nem tartja sikeres üzletembernek, de tisztességesnek igen.
Twitter
Feljelentette az összes, a rendszerváltás óta a parlamentben megfordult pártot, mert Magyarországon nem lehet adócsalás vagy adóelkerülés nélkül sikeres vállalkozást működtetni.
Tavaly készített két webes alkalmazást, az egyik a közlegelő problémáját mutatja be. Ez arról szól, hogy van 10 gazda, mindegyik 1 tehénnel. A legelő pont annyi füvet ad, hogy a gazdák fejenként naponta 10 liter tejet tudnak fejni, közösségileg 100 litert. Az egyik gazda egyszer csak úgy gondolja, hogy kicsap még egy tehenet a legelőre, mert neki kevés az a 10 liter tej. Ugyanannyi füvet több tehén legel, így egy tehén már csak 9 liter tejet ad, a renitens gazda jól jár, mert neki 18 liter teje lesz, a többiek pedig rosszul, mert nekik már csak 9. Ha erre minden gazda kihajt még egy tehenet a legelőre, ekkor egy idő után mindannyian kevesebb tejet tudnak fejni, a végén pedig éhen döglik az összes tehén, és a közösség tej nélkül marad.
A teljes cikket az alábbi linken olvashatják!

Időközben megjelentek a jövő évi adótörvény változások kormányzati tervei. Sajnos nem, hogy a sokak számára várt pozitív változásokat nem tartalmazzák, hanem az internet adó bevezetésével újabb öngólt lőttek. Hajrá "szavahihetőség"! Hajrá Magyarország!

A bevezetőben említett evangéliumi idézet több féle módon értelmezhető, de megszívlelendő lehetne politikusaink számára is. Jó lenne, ha meglátnák Jézus szavainak igazi értelmét és komolyan vennék azt. A "császárok már sokszorosát megkapták a megérdemeltnek, most már az Isteni igazság is részesülhetne juttatásban!" Nem kellene megvárni, hogy "döglött tehenekkel" legyen tele kicsi országunk!

Forrás: Origo

Szóljon hozzá...


Programajánló

2020. augusztus
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat