Egerszeginfo logo

Hírek

2012.12.08

Keretszám-változások a felsőoktatásban


A felsőoktatás 2013-as keretszámai foglalkoztatják ezekben a napokban leginkább a főiskolák és egyetemek jelenlegi és leendő hallgatóit, illetve vezetőit. Az új felsőoktatási koncepció szerint hazai szinten 10.480-an tanulhatnának teljesen ingyenesen, míg 46.330-an részösztöndíjas felsősoktatási szak-, alap- és osztatlan képzésben kezdhetnék meg tanulmányaikat.

Twitter
Azt egyelőre nem tudni, hogy az ingyenes lehetőségből Zala megye milyen mértékben részesül.
A változtatás Zalaegerszegen a műszaki képzésben 50-70, az egészségügyi karon 150, míg a gazdálkodási karon 200 hallgatót érinthet közvetett vagy közvetlen módon. Balaicz Zoltán tájékoztatása szerint a gazdálkodási kar a hagyományos állami képzésre nem kapott ugyan keretszámot, ám - akár szerencsének is nevezhetően -, elkezdődhetett a gazdasági informatikus, valamint a közszolgálati szakképzés. Az alpolgármester most abban bízik, hogy az átalakítás nem érinti majd ezt a két oktatási formát, s így lesz részösztöndíjas, illetve állami keret. Ha mégis fizetni kell, segítség lehet az önkormányzat által indított Befektetés a jövőbe nevű ösztöndíj, valamint a Budapesti Gazdasági Főiskola által indított ösztöndíj, amihez a diákhitel is kapcsolható. A remények szerint ezek együttesen biztosíthatják a zalai megyeszékhelyen a hallgatói utánpótlást.
Mint Balaicz Zoltán hozzátette, a részösztöndíj felét az állam, másik felét pedig a Pannon Fejlesztési Alapítványon keresztül a cégek magukra vállalnák.
http://www.zalaegerszeg.hu/tart/farticle/76/19488/1
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2017. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat