Egerszeginfo logo

Hírek

2014.07.13

Társadalmi egyeztetésre kész Zalaegerszeg Integrált Településfejlesztési Stratégiája


Elkészült Zalaegerszeg következő 7 évben megvalósítandó fejlesztési projektjeit tartalmazó stratégiai dokumentum, melynek elkészítésével és elfogadásával a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból igen jelentős fejlesztési forráshoz juthat. Az önkormányzat kéri a lakosságot, a vállalkozásokat, civil szervezeteket, közép és felsőfokú oktatási intézményeket, településrész önkormányzatokat, önkormányzati intézményeket és minden érintettet, hogy augusztus 15-ig véleményezzék az önkormányzat honlapján megtalálható terveket.

Twitter
Zalaegerszeg MJV Önkormányzata elkészítette a város 2020-ig szóló Integrált Településfejlesztési Stratégiáját. A dokumentum célja, hogy a település rendelkezzen azokkal a konkrét fejlesztési elképzelésekkel, melyek további részletes elemzések után kijelölik a fejlődés irányait az elkövetkező 7-10 évben. A befektetőkért folyó versenyben csak vonzó gazdasági, társadalmi és természeti környezetet kínáló települések indulhatnak eséllyel, a város népességmegtartó képességét is első sorban az itt lakók életminőségét javító fejlesztések határozzák meg.

A fejlesztések az érintettek egyetértése, támogatása és együttműködése nélkül nem érhetik el a maximális hatást, ezért az Integrált Településfejlesztési Stratégia véglegesítése előtt az önkormányzat ezt a változatot is társadalmi egyeztetésre bocsátja. A több hónapja tartó tervezési folyamat több pontján volt lehetőség az elképelések véleményezésére, az önkormányzat az egyes érintett csoportoknak műhelybeszélgetéseket szervezett 2013 novemberében és 2014 márciusában.

Zalaegerszeg tervezett fejlesztései 2014-2020 között

A stratégiai dokumentum szerint Zalaegerszeg társadalmának hosszú távú közös célja, hogy a város kiemelkedő természeti adottságaira, gazdasági szereplőinek képességeire és ambícióira, valamint az itt élő emberek kultúrájára, tudására építve tartósan Magyarország egyik legjobb életminőséget nyújtó településévé váljon.

Az Integrált Településfejlesztési Stratégia, mely Zalaegerszeg hivatalos weboldalán az „Integrált Településfejlesztési Stratégia” menüpont alatt (www.zalaegerszeg.hu/its) található, kitér a társadalmi, gazdasági, környezeti és közlekedési feladatok megoldásának módjára, a kapcsolódó fejlesztési projektek ismertetésére.  

Minden zalaegerszegi társadalmi csoport, szervezet számára fontos, hogy aktív részese legyen a város jövőjének alakításában, ezért a munkát koordináló Városfejlesztési és Tervezési Osztály augusztus 15-ig várja az Integrált Településfejlesztési Stratégiával kapcsolatos véleményeket, javaslatokat, hogy a végleges dokumentum közgyűlés általi elfogadását az érintett partnerek támogatása is megerősítse.
Forrás: FOR SIGNO

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. július
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat