Egerszeginfo logo

Hírek

2014.06.30

Egerszegi aranyeső a fogyatékkal élők úszóversenyén


Gaál Levente minden úszásnemben, minden távon, ismét a legjobb volt a fogyatékkal élők országos bajnokságán.
Twitter

A Fogyatékkal Élők Sportszervezeteinek Magyarországi Szövetsége (FMSz) a fogyatékkal élő (tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott, hallássérült, mozgássérült, látássérült), úszni tudó sportolók részére 2014.május 31-én rendezte meg az országos bajnokságot. A versenyen a Zalaegerszegi Úszó Klub versenyzőjeként Gaál Levente (2001) a serdülők versenyében vett részt, s nem akármilyen eredményekkel gazdagította eddig is szép éremgyűjteményét.  

A székesfehérvári Csitári G.Emil uszoda adott otthont a fenti úszóversenynek, ahol több kategóriában és távon, valamint két korosztályban (felnőtt és serdülő) állhattak rajthoz a fogyatékkal élő sportolók. Zalaegerszegről a látássérült Gaál Levente mell és gyorsúszásban, összesen öt versenyszámban indult a versenyen és mind az ötször aranyérmet szerzett.

Tovább növeli az eredmény értékét, hogy minden esetben egyéni csúcsok születtek, ami Levente elszántságát bizonyítja. Ráadásul a körülmények is újak voltak, amihez a látássérült versenyző csak a helyszínen tudott alkalmazkodni, hiszen 50 méteres medencében rendezték a versenyt. Ez a tény az edzéseken megszokott rövidebb medencehossz után még a jól látókat is meg tudja zavarni versenykörülmények között.

A Levente úszóedzéseit vezető Horváth Tamás is örült tanítványa sikereinek. Mint elmondta, a fiú sokat és kitartóan dolgozik ép társai között az edzéseken, abszolút megérdemelte a sikert.

Az öt aranyérmes eredmény:

  • 100 m gyors 1:33, 79;
  • 100 m mell: 1:46,10
  • 200 m gyors 3:21,44
  • 50 m gyors 0:41,02
  • 50 m mell 0:48,61

Szóljon hozzá...


Programajánló

2020. október
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat