Egerszeginfo logo

Hírek

2014.06.13

Megnyitották a 85. Ünnepi Könyvhetet és a 13. Gyermekkönyvnapokat


Az ünnephez tartozó zalaegerszegi rendezvénysorozatot a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban nyitották. A könyvhéthez kötődve a Pannon Tükör új számát is bemutatták. Gyutai Csaba a 85. Ünnepi Könyvhéten mondott köszöntőjében úgy fogalmazott: A gyermekeket vissza kell vezetni az olvasás világába.

Twitter
A könyvhét alkalmával a Pannon Tükör 2014-es évfolyamának második számát is bemutatták. A kulturális folyóirat külseje megújult. A borító Németh János Kossuth-díjas keramikus művész egyik munkáját ábrázolja.

A rendezvénysorozat ma 17.00 órakor Ferencz Győző, Egerszegi tükék című könyvének bemutatójával folytatódik.

Az Ünnepi Könyvhét ötletadójának, Supka Gézának az 1927-ben Lillafüreden, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Országos Egyesülete közgyűlésén elhangzott eredeti javaslata szellemében minden évben levelet küldünk a tízezer lakosnál nagyobb települések polgármestereinek, annak érdekében, hogy községük, városuk legszebb közterén, a helyi könyvesekkel, könyvtárosokkal, könyvművelődési alkalmazottakkal együttműködve rendezzenek könyvheti árusítást és programokat. Az elmúlt években sikerült elérni, hogy június elején a fővárosi rendezvényekkel egy időben nyolcvan vidéki településen ünneplik meg a magyar irodalmat és a minőségi magyar könyvkiadást.
A Romániai Magyar Könyves Céhhel együttműködve sikerült elérni azt is, hogy hetven év kényszerszünet után végre lehetett magyar ünnepi könyvhét a határon túl. Erdélyben, Kolozsvárott idén már a 4. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét megrendezésére kerül sor május 29-e  és június 1-je között, azzal a reménnyel, hogy az előrehozott időpont miatt a magyar kiadók is ki tudnak majd állítani a Bánffy-palotában.

Negyedszázad után tavaly újra volt országos vidéki könyvheti megnyitó, a Szent István emlékév jegyében Székesfehérvárott. Idén, a jubileumi 85. Ünnepi Könyvhét és 13. Gyermekkönyvnapok vidéki megnyitójának Szeged városa adott otthont.
Forrás: Ünnepi könyvhét

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat