Egerszeginfo logo

Hírek

2014.05.27

Több milliós Viharkárok városunkban


Mintegy 23 millió forintos kárt okozott az önkormányzatnak a tíz nappal ezelőtti viharos időjárás, ami miatt városunkban 150 fa dőlt ki és okozott problémákat a városnak és magántulajdonosoknak – közölte hétfőn a polgármester.  A hónap közepén, az egész országon, sőt a fél kontinensen végigsöprő vihar. Yvette, a ciklon útját áramkimaradás, megrongálódott épületek, kidőlt fák kísérték.
Twitter
Gyutai Csaba a városháza előtt a viharban derékba tört vadgesztenyefa csonkjánál tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a viharos napokban három önkormányzati cég mintegy kétszáz dolgozója tevékenykedett a letört ágak, a kidőlt fák feldarabolásán, összegyűjtésén és elszállításán, ez utóbbi még nem fejeződött be.

A város önkormányzati tulajdonú területein 67 fa dőlt ki, a magánterületen álló növényzettel együtt 150 fa fordult ki a helyéről a szélviharban.

Senki nem sérült meg, de jelentős anyagi kárt okozott az időjárás. A szél megbontotta a bazitai tévétorony burkolatát, a Gasparich utcai idősek otthona és az Öveges iskola tetőborítását, a lezúduló csapadék miatt megcsúszott egy rézsű, illetve mezőgazdasági utak váltak járhatatlanná.

Az önkormányzat összesítése alapján 23 millió forint kárt okozott a viharos időjárás, a költségek megtérítésére biztosításokból és a Belügyminisztérium vis maior keretéből igényelt támogatást az önkormányzat – jelezte a polgármester.

Hozzátette még: meg kell vizsgálni a város növényállományát, főként a lakótelepeken, mert azt tapasztalták, hogy a 40-50 évvel ezelőtt ültetett, és sokszor tájidegen fák estek leginkább az időjárási körülmények áldozatául.


Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat