Egerszeginfo logo

Hírek

2014.05.19

Éremgyűjtés Hajdúszoboszlón


A megyeszékhelyi úszók éremgyűjtő akciója sikerrel zárult a Hajdúszoboszlón megrendezett Árpád Kupa versenyen. Az évjáratos bontásban versenyző úszók szinte minden versenyszámban hoztak érmeket.
Twitter
A tavaszi edzőtábor zárásaként Hajdúszoboszlón versenyző úszók összesen 10 arany, 5 ezüst és 2 bronzérmet szereztek, évjáratukban pedig négyen lettek a legjobb eredményt elért versenyzők az egyáltalán nem könnyű mezőnyben. A népszerű versenyen ugyanis 25 úszóklub sportolói álltak rajthoz, melyek közül csapatszinten az EuropTec-ZÚK a 3. helyet szerezte meg.

1996-2005-ig született versenyzők állhattak rajthoz,  főleg 200 méteres távokon rendezett versenyszámokban a Hajdúszoboszlói uszodában. Már az első napon rendezett 200 méteres távokon több  érmes helyezés is született: gyorsúszásban Szabó Rajmund (1999), Gergye Ákos (2002) és Betlehem Dávid (2003) állhatott fel a dobogóra, 200 m háton pedig amellett, hogy az érmek jóval fényesebbek lettek, Büky-Erdős Norbert is csatlakozott az érmesek sorához a fiúmezőnyben.

A lányok között gyorson és háton is Matyasovszky Dalma hozta a tőle elvárt aranyérmes helyezéseket.
A mellúszás a zalaegerszegi úszók körében nem számít fő versenyszámnak, de 200méteren Szabó Rajmundnak így is sikerült begyűjteni egy aranyat, Matyasovszky Dalmának pedig egy ezüsérmet.
A pillangóúszás eredményei pedig azt mutatják, hogy az edzőtábor jól sikerült, hiszen a 200m pillangó meglehetősen fárasztó versenyszám, a technika mellett kitartás is szükséges hozzá. Ebben a versenyszámban pedig összesen 5 érmes helyezés született: Büky-Erdős Rozita, Szabó Rajmund és Betlehem Dávid első helyet szerzett, Matyasovszky Dalma, Büky-Erdős Norbert ezüstöt, Gergye Ákos pedig egy bronzéremmel térthetett haza.

Jól szerepelt a 4x100 méteres vegyesváltó is, ahol a Matyasovszky Dalma, Büky-Erdős Rozita, Dén Delila és Betlehem Dorka által alkotott kvartett a 2. helyen ért célba.
Forrás: ZUK

Szóljon hozzá...


Programajánló

2020. november
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat