Egerszeginfo logo

Hírek

2014.05.15

Lengyel-magyar két jó barát! Tárlat is bizonyítja


A magyar-lengyel barátság jegyében nyílt kiállítás a XX. Egerszeg Fesztivál részeként a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A kiállítással a két testvérváros közötti barátságot szeretnék tovább erősíteni. Frimmel Gyula grafikus és Horváth László szobrász alkotásai mellett a Krosznóból érkezett vendégek (Piotr Burger és Maroslow Rymar) műveit is megcsodálhatják az érdeklődők.
Twitter
A kiállításon Gyutai Csaba polgármester a magyar lengyel kapcsolat gyökereiről beszélt, kiemelve a két nép a barátságának fontosságát. Az érdeklődők a tárlaton olyan művészek alkotásait tekinthetik meg, akik alkotásaikban szorosan kapcsolódnak egymáshoz. A Krosnóból érkezet Piotr Burger 18 alkotást hozott a tárlatra, köztük három alkotást ott helyben állított össze. A szobrászművész azt mondta, hogy magyar vonatkozása is van a műveinek, hiszen egy töltényhüvely, ami még az osztrák-magyar birodalom idejéből került elő az összekapcsol bennünket és jellemzi a mi közös történelmi múltunkat.

A tárlaton Frimmel Gyula grafikus réz és linómetszet munkái mellett Horváth László szobrászművész  legújabb munkái is szerepelnek.

A krosnói vendég, Maroslow Rymar grafikus pedig olyan munkákat hozott a kiállításra, amelyek filmekhez készültek. A plakátok a művész filmekhez való viszonyát is kifejezik. A vendégek ajándékokat is hoztak, amelyeket a Göcseji Múzeum és a Zsinagóga vezetőinek adtak át.

Fotó: Seres Péter

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2021. január
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat