Egerszeginfo logo

Hírek

- Helyi hírek

Oldal 1 ennyiből: 73  > >>

2017.05.19

Hírek | Helyi hírek

Mindszenty József emlékezete címmel tudományos konferenciát rendeztek a Díszteremben. A résztvevők a megyeszékhelyi Mindszenty-emlékközpont látványtervét is megtekinthették. Az előadók a hercegprímás vallási és politikai szerepvállalásának jelentősebb állomásait mutatták be.

2017.05.16

Hírek | Helyi hírek

Emlékmúzeumot avattak Zalaegerszegen, a volt Államvédelmi Hatóság székházában, mellyel a kommunizmus áldozataira emlékeznek. Az avatón elhangzott: akkor erősödünk meg, ha hűek maradunk mindahhoz, amiért a mártírok életüket adták.
2017.05.16

Hírek | Helyi hírek

A Város napi program keretében a Díszteremben ünnepi közgyűlést tartottak. Az eseményen a hagyományoknak megfelelően átadták Zalaegerszeg Díszpolgára és a Pro Urbe kitüntető címeket.
2017.05.10

Hírek | Helyi hírek

Restauráltak két köztéri alkotást a közelmúltban Zalaegerszegen. Nepomuki Szent János és Szent Vendel emlékművét Ocsovai Grácián szentelte fel. Az eseményen elhangzott: a város költségvetésében minden évben elkülönítenek egy összeget, amiből igyekeznek a romló állapotú alkotásokat felújítani.

2017.05.08

Hírek | Helyi hírek

Az országban elsőként Zalában alakítják ki a Hagyományok Házának megyei hálózatát. A nemzeti intézmény a Zalai Táncegyüttessel és a Zala Megyei Népművészeti Egyesülettel működik együtt. Az egy éves projekt 16 millió forintból valósul meg. A részletekről sajtótájékoztatón tájékoztatták az újságírókat.
2017.05.07

Hírek | Helyi hírek

Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg. A különböző országokban más és más napokon ünneplik, Magyarországon május első vasárnapján. A szerkesztőség nevében mi is köszöntjük édesanya olvasóinkat!
2017.05.05

Hírek | Helyi hírek

Ezen a hétvégén városunkban is sok-sok gyermek, szülő és hozzátartozó öltözik ünneplőbe, köszöntik és gratulálnak a felnőtt kor küszöbét átlépő tanulókat. A szerkesztőség nevében, mi is sok boldogságot és sikeres érettségi vizsgát kívánunk minden kedves ballagónak!

2017.05.05

Hírek | Helyi hírek

1989. november 20-án fogadta el az ENSZ Közgyűlése a gyermek jogairól szóló nemzetközi egyezményt (angolul: Convention on the Rights of the Child, CRC), amely 1990. szeptember 2-án lépett hatályba. Az egyezmény szerint az állam köteles törvényhozási és végrehajtási szinten a gyermeki jogokat biztosítani és védeni, s ezen jogokat kiemelten kezelik a bíróságok is.

2017.05.04

Hírek | Helyi hírek

A Zala Megyei Népművészeti Egyesület és a Keresztury Dezső VMK – Gébárti Kézművesek Háza szervezésében, immáron 14. alkalommal kerül megrendezésre a Zalaegerszegi Országos Fazekas- Keramikus Találkozó és Fesztivál ezúttal új helyszínen, a Gébárti Szabadidőparkban és a Kézművesek Házában 2017. május 13-14. között.
2017.05.02

Hírek | Helyi hírek

Ismét emléktáblát avattak városunkban. Arany János és Farkas Dávid után a megyeszékhely egyik emblematikus helyén már Rómer Flórist ábrázoló mű is látható. Az alkotást Béres János Zalaegerszegért-díjas szobrászművész készítette.

Oldal 1 ennyiből: 73  > >>

Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat