Egerszeginfo logo

Hírek

- Egészség

Oldal 1 ennyiből: 7  > >>

2017.04.27

Hírek | Egészség

Hogyan kell eltávolítanunk a kullancsot? Mire figyeljünk, és mi az, amit egyáltalán ne csináljunk? A kullancsok kiszedésével kapcsolatban legalább annyi tévhit él, mint amennyi a távoltartásukkal vagy épp a megelőző oltásokkal kapcsolatosak. Íme, a kullancskiszedés tízparancsolata.

2017.01.06

Hírek | Egészség

Decemberben avatták fel országunk legújabb termáltavát az Egri Korona Borház területén. A Demjén Termáltó egyelőre azonban nem fogad vendégeket. Tavasszal azonban már bizonyára sokan igyekeznek felfedezni Zala megyéből is ezt az egészségmegőrző "télből a nyárba" létesítményt.
2016.12.27

Hírek | Egészség

A dietetikus szakemberek azt állítják, hogy segítheti a fogyásunkat, ha citrommal, mézzel és fahéjjal kevert forró vizet iszunk, írja a Daily Mail. A téli forró italok fontos alkotórészei, a citrom, a méz és a fahéj fogyasztásának jelentős egészségi előnyei vannak, különösen az emésztés könnyítésében, mondják a táplálkozástudományi szakértők.

2016.12.22

Hírek | Egészség

Kipróbálta már a forró fürdőt, a bögrényi forró tejet, a birkaszámlálást és még mindig nem tud elaludni? A stresszes életmód gyakorta vezet alvászavarokhoz, amikor bármilyen fáradtnak is érezzük magunkat, nehezen jön álom a szemünkre. Létezik viszont egy módszer, ami megkönnyítheti elalvásunkat.

2016.12.01

Hírek | Egészség

Csak kevesen ússzák meg a telet meghűlés vagy influenza nélkül. Még sincs azonban teljesen kiszolgáltatva a betegségnek, aki megfázott vagy megfertőződött. A természet hathatós eszközökkel siet a megmentésünkre, számos gyógynövényt kínál a megfázás kezelésére. Ideje hát, hogy bekukkantsunk a természet gyógyszeres szekrényébe!

2016.11.29

Hírek | Egészség

Az elmúlt negyven évben csaknem kétszeresére, 1,1 milliárdra nőtt a magas vérnyomásban szenvedők száma a világon. Egy nemzetközi kutatócsapatnak a Lancetcímű tudományos lapban megjelent tanulmánya szerint ez a változás a népességnövekedéssel és az idősebb emberek arányának növekedésével magyarázható.
2016.11.13

Hírek | Egészség

Napi egy doboz cigaretta elszívása évente 150 veszélyes mutációt okozhat a dohányzó minden tüdősejtjében – mutatta ki egy friss kutatás. A Science magazinban megjelent tanulmány közvetlen összefüggést talált a dohányos élete során elszívott cigaretták és a rákos daganatok DNS-ében lévő mutációk száma között.

2016.08.24

Hírek | Egészség

A média beszámolói szerint szinte minden szórakoztató vagy kellemes dolog veszélyezteti az agysejtjei mennyiségét. Létezik azonban néhány tevékenység, amely nem csökkenti, hanem inkább növeli az agysejtek számát, írja a Medical Daily.
2016.05.24

Hírek | Egészség

Egyedülálló, négycsillagos szálloda nyílik június 11-én Körmenden Mjus World Resort & Thermal Park néven, a hotel célcsoportja elsősorban a párok és családok köre. A 123 szobás hotelben étterem, pizzéria, cukrászda, bárok, konferenciaterem, tágas hall, spa és Körmend termálvizével feltöltött, csúszdákkal felszerelt medencék is találhatók.

2016.05.12

Hírek | Egészség

Mindennapi életünkben egyre jobban támaszkodunk a mobilunk szolgáltatásaira. Használjuk navigációra, társas érintkezésre, fizetésre vagy vásárlásra. Ez azonban erős függőséghez vezet. A britek egyötöde rosszul viseli, ha kicsit hosszabb időre kell nélkülöznie kedvenc telefonját vagy tabletjét, állítja egy új felmérés.

Oldal 1 ennyiből: 7  > >>

Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat